slide show
follow me on instagram @alicejul

Gunrys jultvålar

 
Äntligen har även Gunry gått ut med sina jultvålar för i år och inte nog med att det är nya dofter så är även flaskorna nya. Dom känns betydligt med lyxiga än tidigare års som har varit deras "standard". Jag har varje år köpt minst en tvål från Gunrys julkollektion och ser fram emot att lukta på årets nya dofter. Deras Winter Edition, som dom själv kallar det, finns i dofterna Frosted Clementine, Sparkling Lily och Pine & White Mint. Från och med vecka 45 kommer du att kunna hitta dom i din vanliga butik. Jag tror nog att Frosted Clementine kommer bli min favorit. Sparkling Lily låter lite mer åt det blommiga hållet och om inte Pine & White Mint luktar julgran så känns den inte speciellt julig heller, mer vinter i min smak.
 


Årets nya Aladdin choklad

Aladdin är verkligen är julig chokladask hemma hos oss, även hos många andra med tanke på uppståndelsen som blev 2014 när trillingnöten försvann. Idag fredag har Marabou gått ut med "uppfräschningen" av asken inför den kommande julen. Denna gång blev det Tryffeln som fick säga adjö och istället välkomnar vi in Kakaokrisp som är en pralin fylld med nougatcremé och krispiga kakaonibs. Tryffeln var väl inte den viktigast pralinen i lådan så här gråts det inget. Spännande med en ny chokladbit, jag hoppas på att den är i mjölkchoklad så ingen annan i min familj äter den före mig.
 
Kakaokrisp kommer att finnas i både Aladdin- och Paradisasken, och de nya askarna kommer i butik under oktober 2017, med start vecka 41. Dock får jag vänta till 23e december innan jag får provsmaka, för det är då asken öppnas.

Några av årets lakritssmaker

 
Snälla ninasmat skickade hem lite smakprover på några av julens och årets lakrits från Lakrids By Johan Bülow och Haupt Lakrits för några dagar sedan. Dom har nu hunnit blivit uppätna och jag tänkte nu att det var dags för en lite recension för er som är fast i djungeln av alla olika smaker som finns i år. Jag kan börja med att säga att jag inte är en lakritsälskare. Det går bra i mindre mängd, som i en kula täckt med choklad, men inte i större mängd.
 
Från vänster:
Dangerously salty - saltlakrits omgiven av vitchoklad med rött "blodstänk" (halloween 2017) - Lakrids By Johan Bülow
God Jul - saltlakrits med vit choklad och pepparkakskrydda - Haupt Lakrits
God Helg - saltlakrits, vit choklad, saffran och lingon - Haupt Lakrits
Raspberry - Vit choklad med lakrits och hallon - Lakrids By Johan Bülow
Brons - Lakrits med vit choklad och salt karamell - Lakrids By Johan Bülow
White Snowball - Ingefärslakrits med mjölkchoklad och citrongräs - Lakrids By Johan Bülow
Black snowball - sötlakrits omgiven av choklad, salmiak, svartpeppar och lakritspulver
 
Mina favoriter:
Jag kan verkligen inte välja en favorit, men mina topp tre utan ordning är God Helg, God Jul och White Snowball. God Jul och God Helg smakade verkligen jul, vilket dom skulle då det som sagt är årets julsmaker från Haupt Lakrits. Dom andra var inte speciellt juliga i smak men jag gillade White Snowball då jag tyckte den hade mycket smak utöver choklad och lakrits. De övriga var god dom med, men jag som inte älskar lakrits gillade mer dom söta där den andra smakerna övertog lakritsen och saltet.